16.12.13

Bilder från Ekenäs bibliotek

Äntligen är renoveringen och flytten klara och det mesta är på sin rätta plats, skyltar saknas ännu men man kan alltid fråga om hjälp om man inte hittar det man söker. Bibloteket öppnade 9.12 och då slogs alla tiders besökarrekord, vi hade tre gånger så många lån som en vanlig måndag. Den egentliga invigningen är 22.1, tills dess ska skyltar och andra detaljer vara helt klara.

Så här ser det ut:


Aulan har piffats upp och fått en soffa plus andra sittplatser. Tidningsläsesalen och utställningssalen är på samma platser som tidigare.


På övre våningen finns en ny lånedisk i en glatt gul färg. Personalen uppskattar särskilt att disken kan höjas så att man kan arbeta stående när det känns så. Till höger om disken finns låneautomaten och en dator för snabbsökningar.



På olika platser i biblioteket finns sittplatser där man kan slå sig ner med en bok, eller en vän.



Mellanväggarna har tagits bort mellan gamla musikavdelningen, hembygdssamlingen och referensavdelningen. Här finns nu musik, film och skönlitteratur samlade. I den stora salen bredvid finns facklitteratur och tidskrifter.


Också vid tidningarna finns en sittgrupp.



På barnavdelningen finns bilderbokslådor där små barn själva kan leta efter böcker. Hyllorna är färgkodade med orange för svenska böcker, blått för finska och rött för övriga språk. Faktaböckerna är blandade.




Vid ungdomsböckerna finns en soffgrupp och bredvid finns Tornet, ett utrymme som är planerat för bland annat sagostunder och spelkvällar. "Knapparna" på väggen är sittdynor, som sitter fast med magneter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar