11.11.13

Flytten närmar sig med stormsteg

Om mindre än två veckor börjar den stora flytten tillbaka till Raseborgsvägen 8 och förberedelserna går nu på högvarv. Luften darrar av iver, eller möjligen stress. Vi har tjuvkikat på huset, där personalens arbetsrum börjar vara mer eller mindre färdiga. Till vår stora glädje har vi nu riktiga fönster också i nedre våningens arbetsrum ut mot parkeringen, tidigare var det bara små gluggar uppe under taket.

Allt måste planeras i detalj för att flytten ska gå smidigt. Det speciella med att flytta ett bibliotek är ju att böckerna står i en viss ordning, och denna ordning ska bibehållas under flytten. Alltså är det inte bara att slänga ner böckerna i lådor hur som helst, utan vi måste ha lite system på det hela, och system för att märka vilka lådor som ska till vilket rum. Lyckligtvis är biblioteksfolk bra på system.

Ekenäs bibliotek håller stängt i två veckor, 25.11-8.12, för att kunna flytta. När vi har stängt fungerar inte transporterna mellan biblioteken som vanligt, så det kan bli fördröjningar med reserverade böcker. Den goda sidan är att inga böcker som lånats i Ekenäs förfaller medan vi har stängt, för vi kan inte ta emot returer.

Om du vill hjälpa oss med flytten kan du gärna låna lite extra böcker och lämna tillbaka efter 9.12, varje utlånad bok är en bok mindre för oss att bära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar