23.8.12

Ekenäs bibliotek på ny plats

Bloggen är tillbaka, på ny plats efter att vårt gamla google-konto råkade ut för ett missöde. Också Ekenäs bibliotek finns på ny plats sedan ett par veckor tillbaka och vi hoppas att både gamla och nya kunder ska hitta hit.


Seminariehuset är ett vackert gammalt hus från 1875, byggt i empire och schweizerstil. Lärarinneseminariet var verksamt i huset fram till 1974, efter det har Tekniska läroanstalten varit här och nu senast yrkeshögskolan Novia, som äger huset. Biblioteket kommer att stanna i seminariehuset ungefär ett år medan bibliotekshuset renoveras.

Vi är verkligen glada över att ha hittat ett så här stort och fint hus som vi kan använda, dessutom inte för långt från centrum och nära skolorna. Bilburna besökare får helst parkera vid Seminariestigen, inte på Novias parkering.

I det tillfälliga biblioteket finns fyra salar med böcker och en tidningsläsesal. Det finns fyra datorer som kunder kan använda och så småningom trådlöst nät för den som har egen dator. Kopieringsmaskinen har också kommit med. Över lag försöker vi hålla servicen på samma nivå som förut men vissa begränsningar finns eftersom huset är mindre, till exempel finns det inget mötesrum och bokmagasinet kommer vi inte åt.

De som ännu inte hälsat på i nya huset är välkomna att titta in, från och med september har vi igen öppet också på lördagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar